Fotosalon


Holland International
Circuit 2020

Jose Carmona – Visita al Museo Berlin

“We kunnen hier alleen zomaar een greep uit de Nederlandse en buitenlandse inzendingen aan het Holland Int. Circuit 2020 tonen. Bij deze selectie heeft de jurering nog niet plaatsgevonden!

Maar wat was het weer heerlijk om te doen. Ruim 7200 foto’s mochten we ontvangen. Gezien het enorm grote aantal salons in de wereld is dit een prachtig resultaat.” Aldus Alie en Henk Kuiper van het secretariaat.

Huib Limberg – Peep

John Seegers - Bike makers

De 12e editie alweer van deze vijf zelfstandige, maar hierin samenwerkende clubs. Inzenden kon in 3 categorieën: Vrij, kleur; Vrij, monochroom, en Reisfotografie. Wereldwijd stijgt het aantal salons gestaag, en voor sommige is het een ‘verdienmodel’ geworden sinds digitale inzending de norm is geworden, dus geen print-, en relatief lage verzend- en behandelingskosten. Ook een digitale catalogus is eenvoudiger geworden t.o.v. dure geprinte versies. Gelukkig ligt de tijd ver achter ons dat ‘het salon’ betekende: gladde, gekunstelde fotografie met weinig inhoud.

Cor Boers – Visser

Danny Yen Sin – Blue nets

Rob Boehle – Purple-ish Claudia

Lia de laat - Redstripes girl

Johan Blankwater – Road 54 Iceland

De ‘salon-projecties’ zijn bij te wonen op de volgende data. Voor de locaties en tijden zie de websites van de organiserende clubs:

zaterdag 7 maart Salon: 18th Tribute to Colour (FC Heerhugowaard)

zaterdag 14 maartSalon: 12th Image Salon Delft (FC ’59 Delft)

zondag 22 maart Salon: 10th Rainbow Challenge Rijen (FA Rijen)

zaterdag 28 maartSalon: 12th Image Contest Wageningen (Cameraclub Wageningen)

zaterdag 4 april Salon: 3th EPIC Photo Salon EPE (AFV Epe in Kulturhus EGW)

Gilboa Levi – Alon in train

Colette Lucassen – Emma

Arthur Palache – American eagle

Ben Dalsheim – Ik heb je

Olle Robin – Rhagium Mordax

Will van Schieveen – Paard bewust voor TV

Jean Luc Legrand – Chic dans la Déchéance

Benoit Briand – Miyana

Huidige salons geven een veel gevarieerder en ‘realistischer’ beeld van de fotografie. Wat blijft is de eis van de organisaties die erkenning verlenen – FIAP, PSA enz. Elke foto moet een titel hebben (één titel als je dezelfde foto naar meer salons inzendt, weigering van ‘zonder titel’). Die titels kunnen oubollig zijn, overbodig (want precies vertellend wat je in een oogopslag ziet), en zelden nodig of fotografisch zinvol.


De volgende In Beeld verschijnt na de openbare projecties, daarom nu deze aandacht. Of hier ‘winnaars’ tussen zitten is dus de vraag.


Wim Broekman

Domenico Lorenzone – Oriano 1

Franke de jong – Romantic feel