Welkom


Dag Fotodag

Van de voorzitter

Welkom


Binnen de Fotobond zijn 9 themagroepen actief, de Landelijke Groepen (LG’s). Iets langer geleden spraken we van Gespreksgroepen. Die groepen doen interessante dingen. Hier komen de thema’s:


  • Analoge en hybride fotografie (werken met oude fototechnieken).
  • Audiovisueel (fotobeeld en geluid).
  • Bondsmeesterklasse (‘BMK’).
  • Camera Natura (natuurfotografie).
  • Creatief (fotobewerking).
  • FIAP (internationaal).
  • Fotojournalistiek (ook: documentair).
  • Portret.
  • Sportfotografie.


Waarom nu deze opsomming? Allereerst om deze groepen nog eens onder de aandacht te brengen van de leden van de bond. Bijzonderheden kun je vinden op de website van de Fotobond. Daar staat ook of er plaats is voor toetredende leden.

Maar nu wil ik graag melden dat er binnenkort een goede gelegenheid is om met het werk van deze LG’s kennis te maken.


Dag Fotodag. Onder deze intrigerende naam wordt 27 juni een manifestatie gehouden voor leden van de Fotobond. De Landelijke Groepen geven elk een presentatie van hun kunnen, vaak in de vorm van een actieve fotobeleving. Dus neem je fototoestel mee en fotografeer onder leiding van leden van de LG. Stel je vragen. Leer ervan.

Dat is nog maar een deel. Er wordt in de grote zaal een lezing of presentatie gegeven door een bekende fotograaf. Verder zijn er workshops en lezingen voor alle leden. Speciaal voor club- en afdelingsbestuurders staan er informatiesessies op het programma over organisatorische zaken. En enkele commerciële aanbieders geven informatie over hun fotoproduct.

Er zijn in Nederland enkele fotobeurzen die groots zijn opgezet. Denk aan Professional Imaging en aan de grotere fotofestivals. Welnu, zo groot wordt Dag Fotodag niet, al is het voor de Fotobond het beste en grootste event sinds jaren. Waarom is het dan toch interessant voor onze leden? Omdat het gaat om leden van de bond die hun kennis en kunde tonen. Omdat de sessies gericht zijn op de leden van fotoclubs. Omdat je een presentatie volgt van een gerenommeerde fotograaf. Omdat je er andere leden van de Fotobond ontmoet, fotoclubleden zoals je zelf bent. Omdat het een manifestatie is van de Fotobond voor de leden van de Fotobond.

Dus zet deze datum in je agenda. Vraag aan de leden van je club of ze mee gaan. En kom naar Dag Fotodag.


Oege Lam, algemeen voorzitter Fotobond


Dag Fotodag Zaterdag 27 juni, ochtend en middag, ICOON theater in Amersfoort. Vlak naast NS Amersfoort Vathorst en ook voldoende parkeerruimte. Voor leden en niet-leden van de Fotobond. Toegang gratis met ledenpas van de Fotobond.

Foto: Danny Yen Sin – Blue nets