Exposities + Mededelingen


Exposities vervallen

In Beeld 99 van september was het laatste nummer waarin we exposities aankondigden, sindsdien verwijzen we naar de Fotobond site, die er overzichtelijk en actueler méér opneemt. Bekijk alle exposities op www.fotobond.nl. Stuur berichten naar webmaster@fotobond.nl (zie het formulier op de site), en alleen voor de In Beeld nummers 101 en later óók naar de redactie als de statuur van de expositie of activiteit een artikel in dit blad rechtvaardigt. Hier nog enkele expositieberichten die we vóór de aankondiging van stoppen ontvingen, onder voorbehoud van nieuwe Covid-19 maatregelen.

Aalten.

In Oerkroeg Schiller, Prinsenstraat 4, exposeert telkens een lid van het 9-koppige Oostgelders Fotografen Collectief. Tot 3 december is dat Gerrit Korn met ‘Arcadië’, dromerige beelden in rijke aardse tinten, met behulp van oude fototechnieken. Geopend wo/do vanaf 16 uur, vr, za en zo vanaf 14 uur.

Enschede.

Fotogalerie Objektief, Walstraat 33, toont van 14 oktober t/m 20 november werk van Donny Scholten-Coelet, mede-oprichter van de galerie. Aanleiding is haar vervoegde pensionering bij het ITC van de Universiteit Twente (Faculty of Geo-information Science and Earth Observation). Ze toont de foto’s van haar vele reizen in Noord en Zuid-Amerika. Geopend wo t/m za 12.30-17 uur. Elke vrijdagmiddag is ze zelf aanwezig.

Alphen aan den Rijn.

In de foyer van de Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, exposeren 32 leden van Alphoto van 19 oktober t/m 6 december. Geopend werkdagen 10-16 uur, alle avonden behalve zondag 19-23 uur, zondag 13.30-15 uur. Getoond worden de beste inzendingen uit hun jaarlijkse wedstrijd.

Eindhoven.

Collectief Brabant omvat 11 fotografen en kunstenaars, die op 31 oktober en 1 november (beide dagen 11-17 uur) exposeren in De Kruisruimte, Generaal Bothastraat 7E, de locatie “een krachtig cultureel platform”. Maandelijks komt het elftal bijeen voor een ontdekkingstocht naar uitersten binnen hun werk.

Harderwijk.

In de Catharina Kapel, Klooster 1, exposeren 26 leden van AFV De Iris van 12 november t/m 20 december. Elke lid toont 2 heel verschillende foto’s, die tonen hoeveel variatie kan bestaan in het werk van dezelfde fotograaf. Geopend do, vr 14-17 uur, za 10.30-13 uur, zo 15 nov. en 20 dec. 14-17 uur.

Gerrit Korn, Arcadië (Aalten)

Donny Scholten, Chili (Enschede)

Frederiek van der Linden (Alphen ad Rijn)

Peter Zegveld (Eindhoven)

Open Foto Cup

Met het thema “75 Jaar Vrijheid: in verleden, heden en toekomst” organiseerde de Fotobond een open fotowedstrijd, dus voor het eerst voor zowel bondsleden als niet-leden. Iedereen kon maximaal 10 foto’s (bondsleden de eerste 2 foto’s gratis) inzenden voor de Open Foto Cup 2020. Uit het werk is van 13 t/m 22 november een expositie samengesteld in het Rietveld Paviljoen, Zonnehof 8, Amersfoort. Tom Meerman bespreekt op 22/11 de uitslag. De inzending is gesloten, maar ga de expositie bekijken. Zie verder www.fotobond.nl.

Thema Stilleven.

Jouw foto(’s) in In Beeld?

Dit alleen-digitale nr. 100 bevat geen thema-artikel uit tijd- en ruimtegebrek. Het thema voor nr. 101 is “Stilleven”. Stuur alléén foto’s daarover t/m 23 oktober naar Rob Agterdenbos, rob.agterdenbos@gmail.com. Maximaal 3 bestanden Jpeg, lange zijde 1500 pixels, als email-bijlage, géén Zip-bestanden of WeTransfer, geen prints. Na de eindselectie vragen we het bestand in hoge resolutie. We hopen dan op een omgaande reactie. Pak de kans op publicatie en werk mee aan een mooi artikel. Voor nr. 102 wordt het thema “Bloemen”, in te zenden voor 8 januari ‘21.