Exposities


Uitstel en afstel

Deze In Beeld 99 sloot af in de zomervakantie, toen de lockdown weliswaar versoepeld was, maar een 2e besmettingsgolf dreigde, en geharrewar ontstond over mondkapjes in het openbaar. Derhalve ontvingen we nauwelijks aankondigingen van exposities en activiteiten. Ze werden geannuleerd of op zijn minst uitgesteld. Zie voor de meest actuele berichten en nieuwe (digitale) initiatieven in Covid-19-tijden www.fotobond.nl.

Exposities vervallen

Deze In Beeld 99 is het laatste waarin we exposities aankondigen, voortaan verwijzen we naar de Fotobond site, waarop er overzichtelijk en actueler méér opgenomen zijn. De corona-perikelen hebben die beslissing nog versneld. Bekijk alle exposities op www.fotobond.nl. Stuur berichten naar webmaster@fotobond.nl, en alleen voor de In Beeld nummers 100 en later óók naar de redactie als de statuur van de expositie of activiteit een artikel in dit blad rechtvaardigt.

Open Foto Cup

Met het thema “75 Jaar Vrijheid: in verleden, heden en toekomst” organiseert de Fotobond een open fotowedstrijd. Open, dus voor het eerst voor zowel bondsleden als niet-leden. Iedereen kan tegen geringe betaling tot 1 oktober maximaal 10 foto’s (bondsleden de eerste 2 foto’s gratis) inzenden voor deze Open Foto Cup 2020. Uit het werk wordt in het najaar een expositie samengesteld in het Rietveld Paviljoen, Amersfoort, en er zijn mooie (o.a. geld-) prijzen te winnen. Reglement en voorwaarden op www.fotobond.nl.

Ilya Jutte (Enschede)

Marnix van den Berg (Enschede)

Marcel Batist (Ypenburg)

Ypenburg.

Marcel Batist exposeert van 1 sept. t/m 1 november in de bibliotheek van Ypenburg, Schrabber 8, 2496 SR Den Haag. Thematisch fotowerk uit een meerjarig project over vrije gedachten, getiteld De Verbeelding. Foto’s uitgevoerd in monochroom sepia, waardoor alle aandacht uitgaat naar het verhaal. Openingstijden ma 13-18 uur, di-vr 11-18 uur, za 11-16 uur.

Enschede.

Bij Fotogalerie Objektief hangt van 2 sept. t/m 9 oktober “Gemeengoed”, met werk van Marnix van den Berg en Ilya Jutte. Marnix toont archieffoto’s gecombineerd met eigen werk. Belangrijk dat het beeld gezien wordt, zodat we er lering uit kunnen trekken en iets kunnen laten herleven. Ilya: meer een zelfportret dan een waarneming van de wereld. Het analoge proces van urenlang bleken en her-ontwikkelen, verstevigen en opnieuw fixeren maakt elk stuk uniek, bijna een schilderij. “Het analoge proces is voor mij bijna een meditatie.” Geopend wo t/m za 12.30-17 uur, Walstraat 33, 7511 GE Enschede.